Op onze regulieren openingstijden en eventueel op afspraak verzorgen wij tekst en uitleg bij het brouwproces, de gebruikte ingrediënten en onze bieren . Natuurlijk wordt onze proeverij altijd begeleid door het proeven van onze heerlijke bieren!

Reserveer een bierproeverij

Groepen tot 15 personen zijn van harte welkom en u kunt graag contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken en een reservering te maken.

 

Inbegrepen bij de bierproeverij:

  • Diverse Brouwerij Rolduc bieren in een proefglas

Kosten van de bierproeverij:

€ 12,50 per persoon (reserveringen vanaf minimaal 10 personen. Neem even contact met ons op indien u met minder dan 10 personen zou willen aansluiten)

Bierproeverij aanvragen

Heeft u interesse in een bierproeverij ?
Neem dan contact op met ons op via een e-mail om een afspraak te maken.

De techniek van het bierproeven

Bier op een goede manier proeven begint bij het beoordelen van de kleur en helderheid van het bier door het in het licht goed te bekijken, liefst in een daarvoor speciaal ontworpen proefglas. De techniek van het bierproeven helpt je bij het bepalen van de smaken die jij lekker vind!

Vervolgens komen de heerlijke geuren van hop, mouten en gist in je neus als je aan het ingeschonken glas ruikt en krijg je een voorproefje van wat er komen gaat.

En nu komt het: die heerlijke slok bier! Aroma’s die om worden gezet in smaak die alle smaakpapillen raakt en ervoor zorgt dat je hopelijk verlangt naar een tweede slok. Die tweede slok is belangrijk want nu is je mond gewend aan de smaken en kan het bier beter beoordeeld worden.

Bier is geen wijn! Bier dient te worden doorgeslikt om alle smaken tot je te laten komen; er zijn namelijk smaakreceptoren op het strottenhoofd die allen hun werk kunnen doen als het bier doorgeslikt wordt. Uitspugen is gelukkig niet nodig en eeuwig zonde!