Tijdens onze reguliere openingstijden ben u van harte welkom in ons proeflokaal om onze heerlijke Abdij bieren te proeven.

De openingstijden zijn:
Vr 15:00 uur tot 17:00 uur
Za 13:00 uur tot 17:00 uur
Zo 12:00 uur tot 15:00 uur

Reserveer een bierproeverij

Wilt u meer weten over het brouwproces en onze bieren? Reserveer dan een bierproeverij.

 

Inbegrepen bij de bierproeverij:

  • Diverse Brouwerij Rolduc bieren in een proefglas
  • Toelichting bij de diverse Rolduc bieren
  • Toelichting brouwproces

Kosten van de bierproeverij:

€ 14,95 per persoon en een proeverij inclusief hapjes bieden wij aan voor €19,95 per persoon.
Komt u met meer dan 10 personen? Laat ons dat van tevoren weten zodat wij een plek kunnen reserveren.

Bierproeverij aanvragen

Heeft u interesse in een bierproeverij ?

De techniek van het bierproeven

Bier op een goede manier proeven begint bij het beoordelen van de kleur en helderheid van het bier door het in het licht goed te bekijken, liefst in een daarvoor speciaal ontworpen proefglas. De techniek van het bierproeven helpt je bij het bepalen van de smaken die jij lekker vind!

Vervolgens komen de heerlijke geuren van hop, mouten en gist in je neus als je aan het ingeschonken glas ruikt en krijg je een voorproefje van wat er komen gaat.

En nu komt het: die heerlijke slok bier! Aroma’s die om worden gezet in smaak die alle smaakpapillen raakt en ervoor zorgt dat je hopelijk verlangt naar een tweede slok. Die tweede slok is belangrijk want nu is je mond gewend aan de smaken en kan het bier beter beoordeeld worden.

Bier is geen wijn! Bier dient te worden doorgeslikt om alle smaken tot je te laten komen; er zijn namelijk smaakreceptoren op het strottenhoofd die allen hun werk kunnen doen als het bier doorgeslikt wordt. Uitspugen is gelukkig niet nodig en eeuwig zonde!